Varför fiber?

Här möter du några av våra kunder som berättar hur pålitliga fiberlösningar möjliggör deras arbete.

”Ryggraden i all kommunikation med fastigheten är via fiber”

Kongahälla Center öppnade våren 2019 och har tillfört ny puls till Kungälv. Idag ryms 80 olika verksamheter i form av butiker, kontor och hälsocenter i fastigheten. 900 personer jobbar där och Kongahälla Center, som utvecklats med ett starkt fokus på hållbarhet, lockar varje år fyra miljoner besökare.

– En stabil och pålitlig fiberlösning är såklart helt avgörande för att exempelvis effektivt kunna styra inomhusklimatet och för att allt från kassaapparater till IT-system och bildskärmar ska funka, påpekar driftansvarige Timmy Sundvall. Och just att allt funkar bidrar också till hur besökarna upplever sitt besök.

– Här ska besökarna kunna bocka av sin to-do-lista och samtidigt ha en trivsam upplevelse i en modern miljö, säger Kongahälla Centers marknadsansvariga Anna Roos.

avdelare

”Med fiber går det helt plötsligt att bedriva vilken verksamhet som helst på landsbygden”

Familjeföretaget Tifosi/Lundgrens i lilla Gräfsnäs utanför Alingsås har gått från ett traditionellt postorderföretag, där fokus varit lotteriförsäljning med ordermottagning via telefon, till en växande leverantör även av tränings och profilkläder med tillhörande e-handelsbutik. Allt är skräddarsytt för landets klubbar och föreningar.

– Morfar startade företaget Lundgrens 1947. Han var festgeneral för en stor festival här i parken i Gräfsnäs och insåg då att det fanns dåligt med alternativ för att köpa kompletta lotterier med både lotter och vinster, berättar barnbarnet David Olsson. David är nu är vd företaget som har kvar ursprungsnamnet Lundgrens, där fokus fortfarande är lotterier, plaketter och pokaler. Lillebrorsan Fredrik har motsvarande roll i systerbolaget Tifosi, som levererar profil, match och träningskläder. Tifosi växer stadigt i de anrika lokalerna.

– I dag sker all orderhantering digitalt i båda bolagen och tack vare fiber kan ju plötsligt vilken verksamhet som helst bedrivas på landsbygden. Jag känner framför allt en stolthet över att vi kan anställa människor lokalt, säger Fredrik.